Hoppa till innehåll
Pressrelease15 juli 2014

Utländska resenärer uppfattar Sverige som vackert, öppet, hållbart och modernt

När kommunikationsbolaget VisitSweden frågade utländska resenärer om vad de associerar med Sverige rankades ”vackert” allra högst. Men Sverige förknippas också med orörd och tillgänglig natur, öppenhet och frihet, hållbarhet, och att vara modernt och hälsosamt.
y6u00xwevjz3i1vobjrs.jpg

När kommunikationsbolaget VisitSweden frågade utländska resenärer om vad de associerar med Sverige rankades ”vackert” allra högst. Men Sverige förknippas också med orörd och tillgänglig natur, öppenhet och frihet, hållbarhet, och att vara modernt och hälsosamt. Just nu rullar Sverigekampanjen Swedish Moments på fyra utlandsmarknader, som lockar med öppen och äkta natur och de magiska ögonblick man kan uppleva där. 

Utländska besökare blir allt fler i Sverige och antalet internationella övernattningar i Sverige ökade med 5 procent från januari till och med maj jämfört med samma period förra året. Enligt VisitSwedens målgruppsanalyser finns det 28 miljoner européer och amerikaner som vill åka till Sverige de närmaste åren.

Vad potentiella Sverigeresenärer associerar med Sverige påverkar hur VisitSweden och svensk besöksnäring kommunicerar i marknadsföringen. Den starkaste associationen för Sverige är att det är vackert land, vilket sticker ut extra tydligt hos tyska, danska och amerikanska respondenter. Öppenhet och frihet, hållbarhet och en orörd och tillgänglig natur rankas nästan lika högt.

-  För att de människor som är nyfikna på Sverige ska resa hit måste vi skapa rätt budskap för att verkligen få dem att ta beslut om en resa. Utländska besökare spenderar redan i dag över 100 miljarder kronor i Sverige och vi har goda chanser att öka detta, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

Sverige anses i flera länder också vara ett modernt land, speciellt i Ryssland, Italien och Finland. För att få fler finländska resenärer att upptäcka det pulserande och okända Stockholm gör VisitSweden och Stockholm Visitors Board en treårig marknadsföringssatsning tillsammans med bland annat Viking Line. Med exempelvis onlineannonsering och events drivs trafik till Stockholmsportalen www.tukholma.fi, där teman som mat och dryck samt boende och livsstil lyfts fram med videoreportage och artiklar under våren.


Toppassociationer till Sverige
1. Sverige är vackert

2. Orörd natur tillgänglig för alla
2. Öppenhet och frihet
2. Hållbarhet

3. Modernt
3. Hälsosam livsstil


Associationer till Sverige som land i…

…Norge

1.  Öppenhet och frihet

2.  Modernt

3.  Vackert

…Danmark

1.  Vackert

2.  Orörd natur, tillgänglig för alla

3.  Äkthet

…Finland

1.  Öppenhet och frihet

2.  Modernt

3.  Vackert

…Ryssland

1.  Modernt

2.  Hållbarhet

3.  Vackert

…Tyskland

1.  Vackert

2.  Orörd natur, tillgänglig för alla

3.  Äkthet

…Nederländerna

1.  Orörd natur, tillgänglig för alla

2.  Vackert

3.  Hållbarhet

…Storbritannien

1.  Hälsosam livsstil

2.  Hållbarhet

3.  Vackert

…Frankrike

1.  Hälsosam livsstil

2.  Orörd natur, tillgänglig för alla

3.  Vackert

…Italien

1.  Hållbarhet

2.  Orörd natur, tillgänglig för alla

3.  Vackert

…Spanien

1.  Vackert

2.  Hållbarhet

3.  Orörd natur, tillgänglig för alla

…USA

1.  Vackert

2.  Äkthet

3.  Orörd natur, tillgänglig för alla

Resultatet kommer från VisitSwedens Brand Tracking-undersökning i 11 länder våren 2014, dvs VisitSwedens prioriterade utlandsmarknader utom Kina. Undersökningen har genomförts med 700 respondenter i varje land. Respondenterna har fått ange hur väl olika påståenden stämmer in på Sverige och ett antal konkurrerande destinationer.


Kampanjen Swedish Moments
www.swedishmoments.se


För ytterligare information, kontakta
Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00
Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, [email protected], tel 0705-25 04 56


Visa alla nyheter