Hoppa till innehåll
Pressrelease5 oktober 2012

Världskongress om matturism väljer Göteborg 2013

Succén för Sverige - det nya matlandet fortsätter. Nu står det klart att Göteborg blir värd för World Food Travel Summit i september 2013. En internationell mötesplats och kongress för alla som arbetar inom mat, dryck och upplevelser.

Succén för Sverige - det nya matlandet fortsätter. Nu står det klart att Göteborg blir värd för World Food Travel Summit i september 2013. En internationell mötesplats och kongress för alla som arbetar inom mat, dryck och upplevelser. 

VisitSweden, Göteborg & Co och Västsvenska turistrådet kommer tillsammans med World Food Travel Organization att arrangera nästa års världskongress om matturism. Kongressen äger rum på Clarion Hotel Post den 21-24 september 2013. Ett stort steg för matlandet Sverige, menar Ami Hovstadius, ansvarig för Sverige – det nya matlandet på VisitSweden.

 -          Svensk mat är het och vår matkultur sprids just nu i medier över hela världen. Att Sverige får stå värd för en världskongress om matturism är en stor ära och visar att vi börjar placera mat-Sverige på världskartan. Det här är också en möjlighet för oss att visa upp vår svenska matkultur och en morot för oss att utveckla fler erbjudanden för hungriga resenärer, säger Ami Hovstadius.

Kongressen i Göteborg kommer att handla om den nya vågen inom måltidsturism. Konsumenter blir allt mer intresserade av mat och medvetna om vad de äter. Också matens påverkan på miljön har blivit allt viktigare. 

-          Lokalproducerade råvaror som fisk och skaldjur är basen i den matsatsning som Göteborg och Västsverige har jobbat med i många år. Att Göteborg får vara värdstad betyder mycket för oss. Arbetet med matlandethuvudstaden 2012 har också gett hela staden och regionen ett än mer utvecklat fokus på måltidsupplevelser, säger Camilla Nyman tf vd på Göteborg & Co.

Erik Wolf, grundare och ansvarig för World Food Travel Association, menar att Göteborg och Sverige är den perfekta platsen för kongressen. Sverige är en ny spännande destination för matintresserade resenärer och än så länge ganska okänd i världen, trots det smakrika utbudet på plats.

-          Jag är otroligt glad att vi valt Göteborg som värd för vår nästa världskongress. Det är en fantastisk stad och ett perfekt miljö för att arrangera detta evenemang. Här finns historia, arkitektur, närheten till havet och natursköna miljöer, öppna och trevliga människor samt världens godaste räksmörgås, säger Erik Wolf.

Målgruppen för kongressen är alla som arbetar med måltider och turism i hela världen och hålls vartannat år. Målsättningen är att skapa en mötesplats för dialog och kunskapsutbyte och ta del av de allra senaste trenderna. Cirka 500 personer förväntas delta. Den senaste kongressen arrangerades i Halifax, Kanada.

För mer information se www.worldfoodtravel.org (lanseras på måndag den 8 oktober).

För ytterligare information | kontakta

VisitSweden
Anne-Marie Hovstadius, projektledare för Sverige – det nya matlandet, [email protected], 0709 99 45 00

Göteborg & Co
Anders Johansson, [email protected], pressansvarig,  076 011663

Västsvenska Turistrådet  
Jill Axelsson, [email protected] , ansvarig för måltidsturism, 0708 25 39 55

World Food Travel Association (tidigare the International Culinary Tourism Association)
Erik Wolf, executive director,  [email protected] +1 503 213 3700

Clarion Hotel Post
Sofia Johansson, Marketing manager, [email protected] 0705 272620

Visa alla nyheter