Hoppa till innehåll
Nyhet12 augusti 2022

Visit Sweden undertecknar evenemangsbranschens klimataccelerator Greentopias klimatlöfte

Marknadsföringsbolaget Visit Sweden har skrivit under evenemangsbranschens nya satsning Greentopias klimatlöfte för att stötta initiativet och bidra genom att uppmärksamma, inspirera och kommunicera kring medvetna val i Sverige.
Linda_Mannerby_VisitSweden.jpg

- Evenemang inom musik och idrott påverkar många personer. Med gemensamma krafter kan näringen tillsammans påverka, driva och utveckla så att omställningen ta fart. Vi är glada att kunna stötta initiativet och inspirera fler att gå med, säger Linda Mannerby, Hållbarhetsansvarig hos Visit Sweden , som just nu befinner sig på branschens klimatmöte i samband med Way Out West

Greentopia är en nystartad accelerator och plattform för samarbete kring hållbarhet inom den svenska evenemangsbranschen. Greentopia ska peka ut konkreta sätt för evenemangsbranschen att nå målet om klimatneutrala städer 2030 samt ska anta utmaningar, genomföra mätningar och samla metoder och lösningar för att bygga en kunskaps- och erfarenhetsbank.

I Greentopia går evenemangsnäringen samman med ett antal svenska städer för att minska det gemensamma klimatavtrycket. Initiativtagare är Svensk Live, Riksidrottsförbundet, Destination Eskilstuna, Borås TME, Göteborg & Co, Got Event, Luger, Live Nation, Liseberg, Blixten & Co, Storsjöyran och Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond. Satsningen finansieras sedan 2020 via det strategiska Innovationsprogrammet Viable Cities.

Evenemangsbranschens första klimatmöte

Evenemangsbranschens första klimatmöte hålls i Göteborg, i samband med det sedan länge känt hållbara Way Out West.

Klimatmötet ska förmedla inspiration och konkreta verktyg till nutida och framtida förändringsledare i evenemangsbranschen, för att tillsammans gå från ord till handling och skapa positiva förändringar.

Just Way Out West har hållbarhet som ett nyckelord sedan festivalen startade i Slottsskogen i Göteborg 2007. Festivalen har sedan dess drivit och utvecklat ett ansvarsfullt och strategiskt hållbarhetsarbete.

Mer om Greentopia: https://greentopia.se/

För mer information

Jim Hofverberg, Koncernkommunikationschef Visit Sweden 070-644 64 12
[email protected]

Marknadsföringsbolaget Visit Sweden har av den svenska regeringen det officiella nationella uppdraget att marknadsföra Sverige som turistland, för att bidra till visionen att Sverige år 2030 är världens mest hållbara och attraktiva resmål byggt på innovation. Genom marknadsföring som leder mot ett mer medvetet resande tillför Visit Sweden hållbart värde för svensk besöksnäring. Visit Sweden är ett statligt ägt aktiebolag med närmare 60 medarbetare. Bolaget som år 2021 omsatte cirka 175 miljoner svenska kronor är baserat i Stockholm med medarbetare i länder som värderas viktiga att finnas representerade i. NMer om Visit Sweden: www.visitsweden.com/corporate

Visa alla nyheter