Hoppa till innehåll
Pressrelease12 september 2013

VisitSweden och Dalarna satsar på outdooraktiviteter för utländska besökare

För utländska besökare till Sverige är naturen en av de viktigaste reseanledningarna. För att inspirera och öka kunskapen om Sverige och Dalarna anländer idag den 12 september researrangörer, återförsäljare och journalister till Sälen för en fyra dagars visningsresa.
xzdirksfqrxvwza4qd39.jpg

Dalarnas utbud av friluftsaktiviteter i kombination med en varierad natur av fjäll, skog, kultur- och odlingslandskap, sjöar och älvar lockar redan idag många besökare. För utländska besökare till Sverige är naturen en av de viktigaste reseanledningarna. För att inspirera och öka kunskapen om Sverige och Dalarna anländer idag den 12 september researrangörer, återförsäljare och journalister till Sälen för en fyra dagars visningsresa. 

Konkret kunskap och inspiration om vilka upplevelser som Sverige erbjuder är viktigt för att öka resandet till Sverige. Därför bjuder VisitSweden, Region Dalarna/Visit Dalarna och Scandinavian Outdoor Group in 29 utvalda researrangörer, journalister och återförsäljare av outdoorprodukter till en resa till Sälen för att få uppleva de bästa aktiviteterna i området.

Gruppen stannar i fyra dagar och deltar i olika program med längre eller kortare turer. På programmet står guidade turer som fjällvandring med tältövernattning, paddling på Västerdalälven och MTB-cykling i Rörbäcksnäs. Researrangörerna kommer även under en workshop att träffa representanter för outdoor-företag från övriga delar av Dalarna.

-  Dalarna har en långsiktig satsning att öka antalet internationella gäster. Dessa dagar är en utmärkt möjlighet för oss att visa delar av vårt stora utbud av outdoor-aktiviteter. Tillsammans med våra kulturupplevelser och starka symboler som midsommar, dalahästen och faluröda hus gör outdoor-produkterna att vi har starka erbjudanden för olika målgrupper, säger Elisabet Asp-Christiansson, internationell säljare på Region Dalarna.

Sammanlagt är det 7 journalister, 8 researrangörer och 14 inköpare av outdoor-utrustning från Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Danmark, Norge, Ryssland, Finland och Schweiz som får möjlighet att uppleva Sälens barmarkserbjudanden.

Resan arrangeras i samverkan mellan Region Dalarna/Visit Dalarna, VisitSweden och Scandinavian Outdoor Group. Den är en del av ett större koncept, Academy of Sweden, där VisitSweden visar det bästa Sverige har att erbjuda inom olika ämnesområden och regioner. Tidigare Outdoor Academy har arrangerats i bland annat Bohuslän och Kiruna.

-  Genuina naturupplevelser i orörd miljö ligger högt på listan över vad utländska besökare efterfrågar. Vi vill genom en sådan här resa öka kunskapen om vad Sverige har att erbjuda, säger Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden.

Ur programmet

torsdag

middag på Gammelgården Hotell & Restaurang i Sälen
fackeltåg till Sälens Högfjällshotell

fredag

vandring på Hemfjället respektive Lägerdalsfjället
övernattning i tält

lördag

halva gruppen:
morgonvandring till Högfjällshotellet
besök i Bikeparken och Experium i Lindvallen
lunch på restaurang Longhorn i Rörbäcksnäs
mountainbikecykling i Rörbäcksnäs

halva gruppen:
vandring till Närsjön
lunch i det fria
mountainbikecykling till Rörbäcksnäs

alla:
samiskt inspirerad middag i kåta i Rörbäcksnäs

söndag

halva gruppen:
kanot från Stöten camping till Lillbäckstugan
lunch i det fria
workshop med företagare från Dalarna på Sälens Högfjällshotell

halva gruppen:
kanot från Fulunäs till Sälens by, hela dagen
lunch i det fria

speciellt pressprogram för journalister


måndag

hemresa via Gardemoen


För ytterligare information | kontakta
Elisabet Asp-Christiansson, Internationell Säljare Region Dalarna, tel. 070- 746 53 69
Linnea Johansson, Turism- och näringslivsutvecklare Malung/Sälens kommun, tel. 0280-187 19
Bitte Olsson, pressansvarig VisitSweden, [email protected], tel. 0705-25 04 56


Visa alla nyheter