Hoppa till innehåll

Avsnitt 2: Från femstjärnigt till trädgårdslunch

Följ med på en resa till Skottland för nya perspektiv och idéer kring hur man kan arbeta med måltidsturism. Visit Sweden tog med fyra företagare från Sverige, och resultatet blev en filmserie i sex avsnitt.
Senast uppdaterad:8 april 2020

Dagen börjar med en guidning bakom kulisserna på The Dunstane Houses, ett femstjärnigt hotell i Edinburgh som satsat på mat och dryck med en personlig touch. Därefter gör gruppen ett besök i en trädgård utanför staden, där kocken Frederic Berkmiller berättar om sitt arbete med härodlade råvaror och lokala samarbeten.

Varför denna studieresa?
Hur kan man locka gäster med helhetsupplevelser som kombinerar mat med mycket annat? Vad är bästa sättet att stå ut från mängden i digitala kanaler? Hur viktigt är det att samarbeta med din lokala näring – och hur kommer du igång?

Dessa och många fler frågor står på agendan när fyra svenska företagare tar sig till Skottland för att träffa sina skotska motparter och få inspiration och nya idéer. Följ med på en spännande resa där vi träffar kockar, hotellchefer, foragers, krögare, guider och många fler som delar med sig av sina insikter och lärdomar om att framgångsrikt jobba med måltidsturism.

Längd: 9.12 min

Filmfoto: Pelle Rabe