Hoppa till innehåll
The Drinkable Country
Foto: Niklas Nyman/Visit Sweden
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Hur kan svensk besöksnäring dra nytta av Visit Swedens kampanj The Drinkable Country?

Den 15 juni öppnades världens största utomhusbar, The Drinkable Country, där såväl utländska som svenska turister kan njuta av unika svenska dryckesupplevelser vid 16 bord på några av Sveriges mest natursköna och rofyllda platser, från Arjeplog i norr till Ven i söder.
Senast uppdaterad:24 juni 2021

The Drinkable Country är en fortsättning på The Edible Country, världens största gör-det-själv-gourmetrestaurang, med recept framtagna av Guide Michelin-belönade kockar, som Visit Sweden lanserade 2019.

Vad innebär kampanjen?

Måltidskonceptet från The Edible Country har nu utökats med dryckesupplevelser. Liksom med maten är tanken att gästerna antingen kan skapa sina egna dryckesupplevelser med recept framtagna av några av Sveriges ledande dryckesexperter , färdiga lokala drycker och ingredienser som finns i omgivningen eller med hjälp av en lokal guide.

The Drinkable Country består av 16 bord från norr till söder, och varje bords erbjudande och omfattning varierar beroende på vilka typiska naturinspirerade drycker och hantverksdrycker som varje enskild aktör valt att lyfta för regionen.

Initiativet har tagits fram i nära samarbete med regionala turismorganisationer och destinationsbolag och följer de säkerhetsrekommendationer som finns för Covid-19.

Var finns borden?

The Drinkable Country-borden ligger i Arjeplog och Liehittäja (Swedish Lapland), Grövelsjön (Dalarna), Orbaden (Gävleborg), Nyköping (Sörmland), Salthamn (Gotland), Ramsvik och Göta Kanal (Västsverige), Falkenberg (Halland), Kasteberg, Asa, Wallby och Stufvenäs (Småland), Ormanäs, Vånga och Ven (Skåne).

Vilka marknader?

The Drinkable Country marknadsförs i Tyskland, USA, UK, Sverige, Norge, Danmark och Finland, bland annat genom mediebearbetning.

När pågår kampanjen?

Initiativet aktiveras under perioden juni - augusti 2021.

Hur kan ni dra nytta av detta?

Använd kampanjmaterialet

Finns det ett bord i ert närområde eller i er region? Använd kampanjmaterialet för att berätta om konceptet, och passa på att lyfta ert eget erbjudande “som finns i närheten”.

Kampanjmaterialet – filmer i olika format - hittar ni här

Bearbeta lokal media från er lokala vinkel

Finns det ett bord i ert närområde eller i er region? Dra nytta av den uppmärksamhet som skapas kring kampanjen. Här kan ni ta del av pressmaterialet, som kan fungera som stomme om ni vill skapa en lokal vinkel. Läs mer i pressrummet här

Exempel på lokala vinklar
Swedish Lapland
Smålands Turism
Destination Småland
Tourism in Skåne

Inspireras av recepten – lyft den lokala drycken hos er

Lokal mat och dryck är av stort intresse för målgruppen. Inspireras av recepten, och fundera på hur ni kan lyfta den lokala drycken i ert eget erbjudande. Ni hittar recepten längst ner på sidan här

Övrigt i Kunskapsbanken

Här i Kunskapsbanken kan ni ta del av mer material kopplat till vikten i att erbjuda lokala dryckesupplevelser.

Kontaktperson:
För eventuella frågor, kontakta Frida Berglund, projektledare, Visit Swedens Måltidsturismprogram.