Hoppa till innehåll

Nyhetsbrev mars 2023

Nu har vi gått in i mars månad och det är full aktivitet i bolaget för att 2023 ska bli ett starkt år. Vi har flera intressanta projekt på gång som kommer rullas ut i närtid. Och ännu roligare är att vi i våra analyser inte ser någon avmattning av intresset för Sverige eller att andelen svenskar som planerar en Sverigesemester ligger på i princip samma nivå som förra året.
Senast uppdaterad:7 november 2023

Som helstatligt bolag får vi löpande frågor från våra ägare och intressenter om bolaget, framtiden och vilka effekter vår marknadsföring skapar. När nu ett fantastiskt 2022 är summerat delar vi gärna med oss av några effekter som vi genom vår marknadsföring åstadkommit. Och det är inte bara vi själva som säger att 2022 var ett bra år. Genom 21 internationella och svenska marknadsföringsutmärkelser, priser, nomineringar och finalplatser har andra kommunikatörer sagt att ”ni kan det ni gör, och ni gör det bra”.

Men än stoltare är vi ändå över: att vi med högkvalitativt innehåll om resmålet Sverige, nått ut till över 550 miljoner Sverigeintresserade inom vår målgrupp. Att värdet av vårt PR-arbete beräknas uppgå till 1,2 miljarder svenska kronor, att 5,9 miljoner unika besökare har botaniserar runt på våra internationella konsumentsajter. Att vi genom våra event och roadshows har skapat närmare 1 900 affärsmöten med internationella researrangörsledet och att 108 000 besökare har använt vår digitala kunskapsbank.

Det är klart, ribban för 2023 är satt högt och med inflation, oro i världen och uppenbart negativa internationella bilder av Sverige så blåser det lite motvind. Men vi som ni fokusera på att nå våra högt satta mål och ser fram emot en vår med högt tryck i näringen.

Erbjudanden:

Boka nu: Swedish Workshop Online 27 - 30 mars 2023

Passa på att säkra er plats på Swedish Workshop Online, en tids- och kostnadseffektiv online-workshop med möjlighet att göra affärer med utvalda och kvalitetssäkrade aktörer från researrangörsledet i Europa, USA och Asien som alla är intresserade av att paketera, marknadsföra och sälja resmålet Sverige.

Swedish Workshop Online, Visit Swedens största arena för affärsmöten (baserat på antal deltagare), är ett format som passar alla typer av företag och organisationer men är särskilt fördelaktigt för företag som har svårt att resa bort eller avsätta mycket tid från sin verksamhet för resor. Här finns det möjlighet att delta från varhelst ni befinner er och online-formatet innebär en stor flexibilitet i deltagandet.

Nytt för denna gång är att ett mötesschema är knutet till ett företag/organisation och inte person. På det sättet kan flera personer dela i arbetet och få ut mest möjliga av de fyra dagarna. Det är självklart även möjligt att boka på flera mötesscheman.

Pris: 5000 SEK

Läs mer och anmäl er till Swedish Workshop Online här.

Var med och stärk er synlighet på Tripadvisor, en av världens största reseportaler

Tripadvisor är en kanal där Visit Sweden ser en stor potential att nå ut till globala resenärer, och bara under maj-augusti 2022 besökte fler än 10 miljoner unika besökare olika sidor med Sverigeinnehåll på plattformen.

För tredje året i rad genomför Visit Sweden en Sverigekampanj på Tripadvisor och vi kommer även i år erbjuda olika paket där ni kan förstärka Visit Swedens kampanj med synlighet för just er region, destination eller företag.

Mer om Visit Swedens kampanj på Tripadvisor, och hur ni som region, destination eller företag kan delta.

Alla erbjudanden

Här kan ni ta del av hur ni genom Visit Swedens Sverigemarknadsföring kan förstärka er egen synlighet.

Om ni vill veta mer om Visit Swedens erbjudanden, och önskar bli kontaktade av oss, kan ni fylla i detta formulär, så återkommer vi till er.

Webbinarier:

Kommande webbinarier – save the date

Visit Sweden planerar att genomföra ett antal webbinarier under året, och har nu satt datum för två av dem. Mer detaljer kommer men notera gärna i kalendern redan nu, 09:00-10:00 den:

19 april: Kulturturism

Vi presenterar en förstudie Visit Sweden arbetat fram i samarbete med Tillväxtverket.

4 maj: Hållbarhet

En fortsättning på den webbinarieserie Visit Sweden genomfört i samarbete med Tillväxtverket.

Kunskap:

Vi uppdaterar Visit Swedens Kunskapsbank

Under veckorna 10-12 kommer vi genomföra ett antal större uppdateringar på Visit Swedens Kunskapsbank vilket tidvis kan medföra en del problem med tillgänglighet av vissa sidor. Vi ber om överseende med detta.

Dela kunskaper

Länka till Visit Swedens Kunskapsbank från er webbplats

Har ni en målgrupp på er webbplats som kan ha nytta av kunskap från Visit Sweden? Kunskapsbanken är en plats där vi delar med oss av kunskaper om målgruppen, reseledet, insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikation för globala besökare.

Visit Swedens Kunskapsbank

Tipsa om Visit Swedens nyhetsbrev

Har ni kollegor eller företag i er region eller på er destination som ni tror kan ha glädje av nyheter från Visit Sweden?

Tipsa gärna om att registrera sig för Visit Swedens nyhetsbrev

Marknadsföring:

Internationell PR – en summering av 2022

Vi har nu summerat medieåret 2022, och kan glädjas åt att Sverige som destination fick mycket bra synlighet i internationell media och att Visit Swedens PR-arbete genererade drygt 3700 publiceringar med ett sammanlagt PR-värde på 1,2 miljarder SEK. Vi lyckas allt oftare få genomslag i högkvalitativa medier såsom DIE ZEIT, DIE WELT, Süddeutsche Zeitung (Tyskland), The Telegraph, The Independent, The Times (UK), Le Monde, Le Figaro, Elle (Frankrike). Exempel på publiceringar i amerikanska medier som ofta får global spridning är Washington Post, New York Times, CNN, Yahoo News, MSN och Lonely Planet. I Nederländerna syntes Sverige i ledande livsstilsmagasin som Marie Claire, Lonely Planet och Linda. I Norden fick vi genomslag med resereportage i bland annat i Jyllandsposten Travel och Politiken (Danmark), Se&Hör Travel och Verdens Gang (Norge), Mondo och Helsinge Sanomat (Finland).

Sverige blir mer och mer det självklara valet när journalister skriver om hållbar semester och hållbara destinationer. Den naturnära livsstilen, udda hållbara boende och spännande design är exempel på områden som stärker bilden av Sverige som en hållbar destination. Media tar ofta upp att Sverige för andra året i rad rankas som den mest hållbara semesterdestinationen i världen enligt Sustainability Travel Index från Euromonitor, och Göteborgs fortsatta toppranking som världens mest hållbara stad samt den nya nattågsförbindelsen mellan Hamburg-Stockholm har också väckt stort intresse.

Större kreativa PR-drivna kampanjer fortsätter att skapa uppmärksamhet i media, så som den senaste kampanjen ”Spellbound by Sweden” men även tidigare kampanjer så som ”Discover the Originals”,”Edible Country” och ”72 Hour in Nature” fortsätter att generera media och intresse för pressresor.

Pressresor är prioriterat i Visit Swedens PR-arbetet, då det ger stora genomslag med långa, mer djupgående publiceringar och inslag. Under 2022 lättade reserestriktionerna efter pandemin för de flesta länder (med undantag av Kina) och intresset för pressresor tog fart igen, samtidigt som konkurrensen om journalisterna var stark från andra länder. Visit Sweden organiserade totalt 218 internationella journalistbesök till hela Sverige under 2022 – nästan 100 fler än 2021. Vi vill passa på att tacka alla destinationer och företag som med gott värdskap varit med och tagit emot dessa journalister.

Övrigt

Nordic Innovation letar efter problem

Nordic Innovation har nyligen lanserat ett stort gränsöverskridande turismprojekten, XNordic Travel Contest, och som en del av detta kartlägger de vilka utmaningar den nordiska turismnäringen kan möta de kommande 10 åren. Nu vänder sig de till Sverige för att få just det svenska perspektivet.

Vi hoppas att ni också vill hjälpa Nordic Innovation med att identifiera de viktigaste utmaningarna som måste lösas för långsiktig konkurrenskraft och hållbarhet.

Problemen som identifieras kommer vara startpunkten för en tävling ”Call for Solutions”, en tävling för att utveckla nya idéer och konkreta lösningar för en starkare nordisk turismnäring.

Delta i undersökningen och dela ert perspektiv.

Mer om X-Nordic Travel Contest