Hoppa till innehåll

Intervju: Resenären i Vimmerby kring medvetna val

Vimmerby Turistbyrå är en av Sveriges många turistbyråer som dagligen träffar resenärer från Sverige och andra delar av världen. I en intervju med Piroska Kallay från Vimmerby Turistbyrå ville vi förstå närmare vad som är viktigt för resenärer, vad de frågar om och om turistbyrån arbetar med att guida till mer medvetna val.
Senast uppdaterad:21 augusti 2023
Företagen är faktiskt mer hållbara än vad som idag syns.

Hur kan en turistbyrå guida resenärer att göra mer medvetna och hållbara val?

– Vi försöker berätta om hela vår destination för att locka besökaren att stanna längre och ta del av många olika aktörer och upplevelser, då även det är en hållbarhetsaspekt. Tillsammans med våra lokala aktörer arbetar vi med att bli bättre på att presentera och visa vilket utbud som finns och som är hållbart. Företagen är faktiskt mer hållbara än vad som idag syns.

Hur kan en turistbyrå guida turister att göra mer medvetna och hållbara val?

– För att kunna guida turister till mer hållbara alternativ behöver en turistbyrå framför allt rätt information från aktörer och arrangörer. I just Vimmerby är det många besökare som har siktet inställt på Astrid Lindgrens Värld, det är därför extra viktigt för Vimmerby Turistbyrå att kunna lyfta fram fler alternativ och försöka attrahera besökare att ta del av det utbud som i övrigt finns i och runt Vimmerby.

Vad är viktigt för resenärer som kommer till Vimmerby för att kunna göra medvetna, hållbara val?

– Några av de vanligaste funderingarna som rör hållbarhet från Vimmerbys besökare handlar om var och hur man hittar vegetariska, veganska och närproducerade måltidsalternativ, var det finns laddstolpar till elbilar, hur man kan resa kollektivt, om naturupplevelser, vandring och cykling, avslutar Piroska Kallay.

Andra intervjuer från besöksnäringen: