Hoppa till innehåll

Intervju: Scandic Hotell – det finns ett sug efter nya lösningar

Scandic Hotell är ett exempel på ett besöksnäringsföretag i Sverige där hållbarhet genomsyrar företagets affär. Magnus Ljungberg, hållbarhetschef på Scandic hotell berättar kort om Scandic Hotell i Helsingborg som invigdes 2022.
Senast uppdaterad:21 augusti 2023
Vi har ju en massa idéer som vi hela tiden vill förverkliga.

– Uppbyggnaden av Oceanhamnen är en hållbarhetsatsning från Helsingborgs stad. Hotellfastigheten i Helsingborg är certifierad med Miljöbyggnad Guld vilket gjorde det helt logiskt för Scandic att vi ta lite större kliv i flera avseenden. Fastigheten har präglats av det cirkulära tänkandet i konstruktionen och genom återvunna material i delar av inredningen i allt från allmänna ytor till hotellrum. Hotellet har även ett världsunikt trerörssystem för matavfall, toalett, bad, dusch och tvättvatten som transporteras direkt till stadsdelens nybyggda reningsverk där avfallet används som råvara för att producera biogas och växtnäring.

– Vi har ju en massa idéer som vi hela tiden vill förverkliga, men innan vi rullar ut dem i ett land, eller om på alla våra marknader, så vill vi testa hur det funkar och hur mottagandet blir. Det finns ett sug efter nya lösningar, och vi märkte internt att det var ett lyft att få förverkliga de idéer säger Magnus Ljungberg.