Hoppa till innehåll

Avsnitt 1: Välkommen till Skottland!

Följ med på en resa till Skottland för nya perspektiv och idéer kring hur man kan arbeta med måltidsturism. Visit Sweden tog med fyra företagare från Sverige, och resultatet blev en filmserie i sex avsnitt.
Senast uppdaterad:8 april 2020

Vi träffar Eva, Magnus, My och Tobias, fyra svenska företagare inom måltidsturism som begett sig till Skottland för en veckas studieresa. Gruppen landar i Edinburgh och träffar representanter från Visit Scotland och Scottish Tourism Alliance för att prata om hur man kan jobba med måltidsturism på nationell nivå och vikten av samarbete och stolthet.

Varför denna studieresa?
Hur kan man locka gäster med helhetsupplevelser som kombinerar mat med mycket annat? Vad är bästa sättet att stå ut från mängden i digitala kanaler? Hur viktigt är det att samarbeta med din lokala näring – och hur kommer du igång?

Dessa och många fler frågor står på agendan när fyra svenska företagare tar sig till Skottland för att träffa sina skotska motparter och få inspiration och nya idéer. Följ med på en spännande resa där vi träffar kockar, hotellchefer, foragers, krögare, guider och många fler som delar med sig av sina insikter och lärdomar om att framgångsrikt jobba med måltidsturism.

Längd: 11.21 minuter

Filmfoto: Pelle Rabe