Hoppa till innehåll

Avsnitt 3: Att lyckas med samarbeten – och digital marknadsföring

Följ med på en resa till Skottland för nya perspektiv och idéer kring hur man kan arbeta med måltidsturism. Visit Sweden tog med fyra företagare från Sverige, och resultatet blev en filmserie i sex avsnitt.
Senast uppdaterad:8 april 2020

Vi fortsätter dag två med att åka till småstaden Haddington i kommunen East Lothian som sägs vara ett Skottland i miniatyr. Gruppen träffar Cottage Garden Kitchen och Buck and Birch, två företag som arbetar med pop-up middagar där man serverar mat från lokala producenter och från naturen. Det blir bra diskussioner om att hitta lokala kollegor att samarbeta och produktutveckla tillsammans med. Dagen avrundas med ölvandring och snack om att lyckas med digital marknadsföring tillsammans med ScotBeer.

Varför denna studieresa?
Hur kan man locka gäster med helhetsupplevelser som kombinerar mat med mycket annat? Vad är bästa sättet att stå ut från mängden i digitala kanaler? Hur viktigt är det att samarbeta med din lokala näring – och hur kommer du igång?

Dessa och många fler frågor står på agendan när fyra svenska företagare tar sig till Skottland för att träffa sina skotska motparter och få inspiration och nya idéer. Följ med på en spännande resa där vi träffar kockar, hotellchefer, foragers, krögare, guider och många fler som delar med sig av sina insikter och lärdomar om att framgångsrikt jobba med måltidsturism.

Längd: 7.24 min

Filmfoto: Pelle Rabe