Hoppa till innehåll

Avsnitt 4: Matlagning i det skotska höglandet

Följ med på en resa till Skottland för nya perspektiv och idéer kring hur man kan arbeta med måltidsturism. Visit Sweden tog med fyra företagare från Sverige, och resultatet blev en filmserie i sex avsnitt.
Senast uppdaterad:8 april 2020

På väg norrut blir det ett besök hos Wendy Barrie, en renommerad skotsk kock som driver Scottish Food Studio – och råkar vara gift med en svensk. Efter diskussioner om matkurser och vad våra länder kan lära sig av varandra drar gruppen vidare till gården Errichel House, som erbjuder sina gäster förstklassig mat i en lantlig miljö för en helhetsupplevelse. Därefter följer lite "learning by doing", när gruppen går en matlagningskurs på gården Ballintaggart och får med sig tips och tricks att ta hem.

Varför denna studieresa?
Hur kan man locka gäster med helhetsupplevelser som kombinerar mat med mycket annat? Vad är bästa sättet att stå ut från mängden i digitala kanaler? Hur viktigt är det att samarbeta med din lokala näring – och hur kommer du igång?

Dessa och många fler frågor står på agendan när fyra svenska företagare tar sig till Skottland för att träffa sina skotska motparter och få inspiration och nya idéer. Följ med på en spännande resa där vi träffar kockar, hotellchefer, foragers, krögare, guider och många fler som delar med sig av sina insikter och lärdomar om att framgångsrikt jobba med måltidsturism.

Längd: 12.21 min

Filmfoto: Pelle Rabe