Hoppa till innehåll

Avsnitt 5: Äntligen whisky – nästan!

Följ med på en resa till Skottland för nya perspektiv och idéer kring hur man kan arbeta med måltidsturism. Visit Sweden tog med fyra företagare från Sverige, och resultatet blev en filmserie i sex avsnitt.

I ett land som är känt för whisky och destillerier, hur sticker man ut som besöksmål? Resans sista dag inleds med besök på ett alldeles nytt destilleri med anor från 1400-talet som satsat stort på besöksverksamhet med storytelling i fokus för att stå ut i mängden. Gruppen tar sig sedan vidare till en träff med foraging-experten Marc Williams för att diskutera hur man kan engagera näringen och besökare med vild mat.

Varför denna studieresa?
Hur kan man locka gäster med helhetsupplevelser som kombinerar mat med mycket annat? Vad är bästa sättet att stå ut från mängden i digitala kanaler? Hur viktigt är det att samarbeta med din lokala näring – och hur kommer du igång?

Dessa och många fler frågor står på agendan när fyra svenska företagare tar sig till Skottland för att träffa sina skotska motparter och få inspiration och nya idéer. Följ med på en spännande resa där vi träffar kockar, hotellchefer, foragers, krögare, guider och många fler som delar med sig av sina insikter och lärdomar om att framgångsrikt jobba med måltidsturism.

Längd: 11.41 min

Filmfoto: Pelle Rabe

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.