Hoppa till innehåll

Framtidens matsystem – de viktigaste frågorna och trenderna just nu

Lovisa Madås och Frida Jonson från AGFO framtidsspanar. Ta del av svenska och internationella exempel som kommer att påverka hur vi äter och reser framöver.
Senast uppdaterad:22 mars 2023

För första gången tar ett jordbruksföretag, ett agtech bolag, täten bland unga bolag som kan förändra branscher mest i hela världen. Hur påverkar det måltidsturismen? Vilka utmaningar och möjligheter finns det nu och i framtiden?

Lovisa Madås och Frida Jonson från AGFO framtidsspanar. Ta del av svenska och internationella exempel som kommer att påverka hur vi äter och reser framöver. Ta del av flera svenska och internationella exempel som kommer att påverka hur vi äter och reser framöver. En sammanfattning vid 04.34 tar upp de senaste forskningsrapporterna som handlar om mat, klimat och hållbarhet:
Minska utsläppen, minska matsvinnet, nyttja resurser smartare, producera utifrån lokala förutsättningar, ät en mer blandad kost med vegetabilier och animalier från hållbara system och stärk den biologiska mångfalden.

Presentationen gjordes på en temakonferens om framtidens måltidsturism. Ta del av föreläsningar och korta intervjufilmer med experter, produktutvecklare, kockar och andra inspiratörer.

Från #TFTSWEDEN 2019 Tomorrow's Food Travel-konferensen i Malmö, 17-18 oktober 2019.

Frida Jonson och Lovisa Madås, grundare, AGFO

Längd: 21.21 minuter