Hoppa till innehåll
MD.jpg
Foto: Bianca Brandon-Cox
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Måltidsturismpodden - Avsnitt 1, Staffan Naess

Måltidsturismpodden är en podd som vill ge dig som företagare inspiration till hur just du kan utvecklas inom måltidsturism. Möt människor från hela Sverige som arbetar med måltidsturism på olika sätt och ta del av deras bästa tips. Programledare: Bianca Brandon-Cox/Visit Sweden
Senast uppdaterad:12 augusti 2021

Premiäravsnitt för Måltidsturismpodden!

Möt Staffan Naess, operativ ledare på Mathias Dahlgrens Restauranger där han jobbat i 14 år. Staffan berättar bland annat om succén med matfilosofin "Det naturliga köket" på Matsalen och Matbaren, hur man ställde om till vegetariskt och skapade Rutabaga, satsningen på en paradisö med konceptet Overseas by Mathias Dahlgren och kommande samiska matresor.

Missa heller inte Staffans bästa tips på vad som är viktigt att tänka på nu och framåt i skapandet av attraktiva och minnesvärda måltidsupplevelser.

Avsnitt 1 Porträtt med logo.jpg
Foto: Bianca Brandon-Cox

Lyssna på avsnittet här

Vill höra mer om Staffans bakgrund, lyssna gärna på Gastroradio

Kort historik:
År 2004 skrevs Manifestet för Ny nordisk mat där Mathias Dahlgren var en av 12 nordiska kockar som medskapade 10 kriterier för att utveckla "Det nya nordiska köket", ett kök med stor potential på grund av bland annat sin lokala och regionala smakrikedom.
”Vi nordiska kockar finner nu tiden mogen för att skapa ett nytt nordiskt kök som genom sitt välsmakande och sin egenart kan mäta sig med de största köken i världen”, konstaterar manifestet.

2007 Öppnar Matsalen och Matbaren som genomsyras av Mathias Dahlgrens matfilosofi "Det naturliga köket".

2017 Öppnar det vegetariska konceptet Rutabaga i Matsalens lokaler.

Läs om alla koncept som ingår i Mathias Dahlgrens Restauranger på hemsidan