Hoppa till innehåll
Punk Royal foto Bianca Brandon-Cox.jpg
Foto: Bianca Brandon-Cox
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Punk Royale – en innovativ och extraordinär upplevelse

Innovation handlar om att våga tänka nytt för att skapa extraordinära upplevelser för dina gäster. Det kan vara små variationer i menyn baserat på säsong, dekor på borden eller en lokal producent som på plats tillagar eller berättar något om sin råvara. Att tänka utifrån ett tema och därefter anpassa rummet och storyn kring temat kan vara ett sätt att skapa något sticker ut lite extra. Ta del av ett innovativt exempel - Punk Royale.
Senast uppdaterad:1 februari 2024

Restaurang Punk Royale i Stockholm är ett exempel på en extraordinär upplevelse som blivit en riktig snackis. Genom att göra punken till en del av sitt varumärke bryter de mot det konventionella (punk) men utlovar ändå klass (royale). Referenser till musikstilen går igenom allt från inredning till hur maten presenteras och serveras av personalen. Här kan du serveras ”finger food”, en minismörgåstårta med en svensk flagga på eller kaviar som du får äta direkt från din egen hand. Du kan till och med få en fimp i maten. När du anländer får du dessutom lämna in din mobil, vilket gör att du kan fokusera bättre på själva upplevelsen. Det skapar också en snackis om vad som egentligen händer på plats.

Förstärk upplevelsen med innovation och sensorik

Rummet

Med hjälp av detaljer i inredning, ljus och musik kan du förstärka ditt tema. På Punk Royale är inredningen genomtänkt stökig. Alla detaljerna ingår i en scenografi för att skapa rätt känsla. Lokalen är trång, rökig och mörk. Tempot i serveringen växlar och ackompanjeras av passande musik.

Interaktion

Personal som interagerar med gästerna ökar engagemanget och upplevelsen. ”Total överkörning” är temat för Punk Royales avsmakningsmeny. Har kan servitören överraska med att trycka in en sked i munnen och inte förrän du börjar tugga upptäcker du vad det är vilket skapar ett överraskningsmoment i smakupplevelsen men också en oväntad relation till personalen.

Förläng upplevelsen

Ett tema väcker nyfikenhet. Det skapar en möjlighet att prata om och bygga upp förväntningarna kring upplevelsen i förväg. Den som går till Punk Royale gör det för att alla som varit där tidigare har något att berätta speciellt med tanke på att gästerna får lämna in sina mobiler vid ankomst. Bokningar måste göras i god tid och under tiden byggs förväntningarna upp. Efter besöket kan du dessutom lyssna på Punk Royales spellista på Spotify.