Hoppa till innehåll
Office environment
Foto: Melker Dahlstrand/imagebank.sweden.se
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Sök- och inspirationskällor inom måltidsturism

Vilka faser går måltidsintresserade resenärer igenom innan de bokar sin resa till Sverige? Vad inspirerar dem mest? Vilka kanaler använder de för att få mer inspiration och information? Vad använder de för kanaler när de väl är på plats?
Senast uppdaterad:7 oktober 2021

Lyssna på Edward Boethius från United Minds som tillsammans med Visit Sweden tagit fram denna presentation.

Längd: 16.49

Sammanfattning

Människor blir allt mer uppkopplade och vi fortsätter boka online och mer och mer via vår telefon.

Via 24 djupintervjuer med resenärer från Hamburg, London, New York, Stockholm, Malmö, Göteborg och olika städer i Dalarna.

Ta del av mer info om de viktigaste källorna för olika länders resenärer (02:00 in i presentationen). Till exempel använder man i Tyskland fortfarande traditionella guideböcker och Netflix restaurangserie Chefs Table dyker upp som inspirationskälla för flertalet matintresserade resenärer.

Lär dig mer om vilka olika faser måltidsintresserade resenärer går igenom och vilka kanaler de använder under varje fas. Från ”drömfas till genomförande”. (03:16)

Var noga med att ha inspirerande material i form av tilltalande bilder och texter och att uppdatera dina uppgifter på till exempel hemsida och andra kanaler med adress, öppettider med mera. Finns på flera kanaler, det tryggar resenären och det skapar också bra trafik om du länkar mellan dessa olika kanaler.

Mer om personliga rekommendationer från influencers som kan vara mycket viktigt då många resenärer litar på vad de säger (10:16).

Man vill vara spontan när man reser men det är inte så lätt som det låter (11:30). Spontan på ett planerat sätt är det ”nya” därför är både Google Maps och Google Business viktigt att inte glömma bort för att det kan vara helt avgörande. Detta är dessutom kostnadsfritt.

Med bildbaserade sociala mediers utveckling så har det visuella blivit allt mer viktigt (13:07). I synnerhet bland yngre personer, så se till att ha snygga bilder i dina kanaler. Även dålig engelska kan avskräcka resenärer. Det känns helt enkelt oproffsigt.

Ha en responsiv hemsida som är anpassad både till dator, mobiltelefon och surfplatta. Glöm inte att detta är ditt skyltfönster ut mot världen (13:43).

Tänk på att piffa till delar av din verksamhet så att de blir mer estetiska och ”fotovänliga”. Då är det större sannolikhet att bilderna delas av resenärer i sociala medier (14.00).

Tänk på att finnas digitalt i alla faser (14.39) (från ”drömfas till genomförande”).

Schemalägg digital tid, så pass viktigt är det att prioritera tid för digital tillgänglighet. Sök på din verksamhet: vad kommer fram? Se checklistan för vad du kan du göra. (15:08)

Presentationen spelades in i mars 2018