Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Kina

Fler kinesiska resenärer söker sig till mer ovanliga resmål. Resandet till Sverige från Kina har ökat kraftigt de senaste åren och kineser i Visit Swedens målgrupp på besök i Sverige gillar att vara aktiva och ta del av den svenska livsstilen.

2017 gjordes 304 miljoner kommersiella övernattningar av kineser utomlands. Sverige ligger på 12:e plats bland europeiska länder för kinesiska resenärer, räknat i antal ankomster, och antalet övernattningar från Kina i Sverige har ökat med nästan 80 procent bara sedan 2014.

Under en resa i Sverige vill kineserna uppleva städer, prova god mat och dryck men också uppleva svensk kultur, tradition och livsstil. Shopping är viktigt för kinesiska resenärer och det gäller även för resor till Sverige. Aktiviteter där kinesiska besökare upplever och provar på den svenska naturen, maten och livsstilen har blivit mer populära, till exempel cykling, skaldjurssafari, bärplockning eller matlagning.

Foto: Asaf Kliger/imagebank.sweden.se

Det blir vanligare att kineser reser till Sverige utan en grupp. Även om majoriteten föredrar sällskap i en gruppresa, vill 36 procent resa till Sverige på egen hand.

Totalt gjorde kinesiska besökare 365 000 övernattningar på kommersiella boendeanläggningar i Sverige 2017, en ökning med 13 procent från året innan. Flest övernattningar registrerades i Stockholm, Västra Götaland och Värmland.

Besökare från Kina konsumerade i snitt för 842 svenska kronor per person och dag under sin Sverigevistelse (2013). Den genomsnittliga konsumtionen för utländska besökare i Sverige var 1 085 kronor.

Kina har 1,38 miljarder invånare 2017 och en tillväxttakt på 0,41 procent 2017. 59 procent är mellan 25-64 år. (CIA World Factbook, 2018)

Källa: Tourism Economics, Inkvarteringsstatistik 2017 Tillväxtverket/SCB, IBIS 2013 Tillväxtverket/Markör, China Research 2016 Visit Sweden/SSI.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.