Hoppa till innehåll
jenna-day-jMsJlnMMyZI-unsplash.jpg
Foto: Jenna Day/Unsplash
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Influencers

Att jobba med genuina influencers kan ge stor kraft i marknadsföringen av din verksamhet.
Senast uppdaterad:18 januari 2022

Att köpa ett inlägg från en känd influencer kan kosta mycket pengar. Självklart ska värdet av det inte underskattas, spridningen kan vara enorm, men ibland är kanske inte innehåll från de stora och kända trovärdigast för mottagaren. De mest lyckade inläggen kan vara de som kommer från människor som befinner sig i samma nätverk. Nätverket kan definieras av till exempel ett delat intresse för resor, mat och måltidsupplevelser. Det är också i det här nätverket du ska söka dina influencers.

3 tips på hur du hittar genuina influencers:

  1. Identifiera gemensamma nämnare som du vill att din verksamhet förknippas med t ex hälsa, gourmetmat, friluftsliv. Lista dina olika potentiella områden. Påbörja en potentiell relation genom att t ex besöka personens sociala medier och kommentera inlägg du gillar.
  2. Kan du hitta influencers i dina konkurrenters nätverk? På t ex Instagram kan du se andras följare. För dig som är ny eller inte jobbat så aktivt med marknadsföring innan kan det här tillvägagångssättet ge dig inspiration.
  3. Ha måltidsresenären i åtanke, sätt på dig hens glasögon och lista vilka influencers du tror att måltidsresenären skulle inspireras av.