Our other websites:

Nyhetsbrev

En gång i månaden skickar Visit Sweden ut ett nyhetsbrev, och det är för er som arbetar för och i svensk besöksnäring. I nyhetsbrevet delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörs- och agentledet, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Från och med augusti 2021 ligger nyhetsbreven i sin helhet här på kunskapsbanken.

Önskar du däremot att få dem i din inkorg kan du prenumerera på Nyhetsbrevet genom att anmäla dig här: https://subscribe.visitsweden.com/nyhetsbrev

Bilden visar ett bord fyllt med julmat. Över bordet hålls en mobiltelefon med texten God Jul.
Foto: Plattform/Scandinav
Nyhetsbrev

December 2022

Så närmar sig ännu ett omvälvande år sitt slut. Ett år som kom med en mängd utmaningar men där besöksindustrin som näring flyttat fram positionerna och där insikten av näringens betydelse för den lokala attraktionen och tillväxten verkligen kommit i strålkastarljuset.

Kvinna i klarröd jacka i skogen står och blundar med händerna längs med sidorna och handflatorna riktade framåt. Bakom henne finns träd och ett tält är uppställt några meter bort.
Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

November 2022

Temperaturen för svensk besöksnäring sjunker. Så ska Sverige gasa eller bromsa i den kommande lågkonjunkturen? Vi som arbetar med att investera i marknadsföring vet att huvudreglerna är långsiktighet och målgrupp. Läs hela nyhetsbrevet

Somrigt klädda personer tar fika från ett buffébord uppdukat med kakor och blombuketter.
Foto: Tina Stafren/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

Oktober 2022

Innehåller: Marknadsplan 2023, kommande webbinarium och det senaste hållbarhetswebbinariet, en ny trendrapport, en målgruppsfördjupning om den nya medelåldern, en ny kampanj - Spellbound by Sweden samt flera event och kampanjer att ev delta i.

Fyra personer står upp vid ett litet bord utomhus och ser glada ut. På bordet står drinkar i olika färger.
Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

Augusti-september 2022

Sensommarens nyhetsbrev innehåller några viktiga datum för kommande webbinarier. Kunskap i form av en ny målgruppsguide, lärdomar kring google-sökningar och uppdaterad information om våra utlandsmarknader. Även uppdateringar kring våra pågående marknadsaktiviteter.

3N9A5149Tina Stafren_kb.jpg
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

Sommar 2022

Sommarens nyhetsbrev innehåller en halvårssummering av Svemester satsningen. Länkar till nya artiklar om storstadssemester i Stockholm och Göteborg, vikingar och sist en fin artikel om Göta Kanal. Vi hintar om webbinarium i september. Vi önskar er alla en fin sommar!

Swedish Workshop i Falun_BESKUREN.jpg
Foto: Swedish Workshop i Falun, Anton Elfsberg/Norkay
Nyhetsbrev

Juni 2022

Vi presenterar nuläget kring våra marknadsföringsaktiviteter i Sverige och på våra prioriterade marknader. Nya erbjudanden att hoppa på inför hösten; Swedish matchmaking i London och en ny Sverigekampanj på TourRadar. Läs mer i första nyhetsbrevet i juni.

simon_paulin-time_in_the_sun-4960.jpg
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

April 2022

Aprils nyhetsbrev är fyllt med data från vår senaste målgruppsundersökning i filmer, artiklar och presentationer. Hur har reseleden klarat pandemin? Hur ser det ut nu hos researrangörer och på digitala plattformar? Hållbarhet är fortsatt viktigt. Läs hela brevet.

simon_paulin-friends_by_the_water-6632.jpg
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

Mars 2022

Ännu ett fullmatat nyhetsbrev med senaste temperaturmätningen från svenskarna, information om nästa webbinarium 21 april, anmälan till Swedish Workshop, mer målgruppsdata kring hållbarhet samt vad som är på gång i marknadsföring och PR i Sverige och internationellt.

tina_axelsson-hotel-7395.jpg
Foto: Tina Axelsson
Nyhetsbrev

Februari 2022

Ett fullmatat nyhetsbrev med möjlighet till nya kunskaper, anmälan till Swedish Workshop, Visit Swedens marknadsplan för året samt möjligheter för besöksnäringen att haka på. Läs hela brevet här.

Friends by the water
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

Januari 2022

Uppdaterad information om våra kommande webbinarier. Den 17 februari pratar vi om Varumärket och berättelsen om resmålet Sverige samt planer för 2022. Läs även mer om webbinariet om hållbarhet den 23 februari.

helena_wahlman-winter_swim-61.jpg
Foto: Helena Wahlman/Imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

December 2021

Årets sista nyhetsbrev berättar bland annat om; genomslaget kampanjen Discover the Originals fått, datum för nästa livesändning, ljusa framtidsutsikter trots Corona och en ny uppdaterad upplevelseguide.

niclas_vestefjell-åre-3682.jpg
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

November 2021

Månadens nyhetsbrev är laddat med hållbarhet, internationella mötesplatser för affärer 2022, kunskap om svenska och utländska resenärer, aktuella resebestämmelser och de senaste kampanjerna från Visit Sweden. Läs hela brevet här.

patrik_svedberg-horseback_riding_in_the_autumn-6418.jpg
Foto: Patrik Svedberg/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

Oktober 2021

Håll dig uppdaterad om aktiviteter du inte får missa, senaste målgruppsinsikter och nyheter i kunskapsbanken. Dessutom informeras det om vad som händer på utlandsmarknaderna samt all marknadsföring och PR som är på gång.

niclas_vestefjell-hiking-5258.jpg
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se
Nyhetsbrev

September 2021

Läs om höstens planerade livesändningar, augustis temperaturmätning bland svenskar, två nya kampanjer Out of Office Office och The Taste of Swedish Summer samt filmen Sweden Calling samt en sista chans att delta på road show med brittiska researrangörsledet.

anna_hållams-crayfish_party-7461.jpg
Foto: Anna Hållams
Nyhetsbrev

Augusti 2021

Läs om höstens livesändningar, den nya temperaturmätningen bland svenskar, en ny rapport om pågående konversationer i sociala medier, status om inresande och vaccinationspass på de utländska fokusmarknaderna och en ny marknadsföringskampanj i Tyskland.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.