Our other websites:

Hållbar turism och besöksnäring

Visit Sweden har tillsammans med Tillväxtverket en seminarieserie om hur vi ställer om till en hållbar turism och besöksnäring. Det första webbinariet är från hösten 2021 och vi kommer fortsätta under 2023. Här har vi samlat alla webbinarierna i serien som nu går att se i efterhand.

Destinationen Sverige – tillsammans ökar vi takten för en hållbar turism och besöksnäring

Vi befinner oss i en tid av omställning. Vad innebär det för turism- och besöksnäringen? Hur arbetar vi för en hållbar turism idag och vad behöver vi göra mer av framöver? Här försöker vi belysa frågorna och kanske ge några svar.

Tre personer sitter inomhus vid ett bord på en restaurang och pratar med kyparen.
Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Social hållbar turism och besöksnäring

September 2022. I den sjätte webbsändningen fokuserar vi på social hållbarhet och får bland annat höra Jenny Berg berätta om destinationsutvecklingen i Kittelfjäll och Fredrik Eriksson ta upp hur restauranger och krogar kan arbeta med social hållbarhet via Krogkoden.

Kvinna på tåget lutar sig på händerna mot fönstret och tittar ut.
Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Hållbara transporter

Juni 2022. För att vi ska kunna resa och upptäcka världen på ett mer hållbart vis, krävs en kombination av förändrade beteenden och teknisk innovation. I det femte seminariet lyfter vi fram intitiativ för smartare och mer hållbara transporter.

alexander_hall-relaxing_with_a_view-6969.jpg
Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Hållbarhet ur besökarens perspektiv

Februari 2022. För att öka takten för hållbar turism och besöksnäring i Sverige behöver vi fortsätta jobba tillsammans utifrån våra olika roller och ansvar. I det fjärde seminariet fokuserar vi på hållbarhet ur besökarens synvinkel.

anna_öhlund-dog_sledding_adventure-6470.jpg
Foto: Anna Öhlund/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Hållbar turism i praktiken

December 2021. För att öka takten för hållbar turism och besöksnäring i Sverige behöver vi fortsätta jobba tillsammans utifrån våra olika roller och ansvar. I det tredje seminariet fokuserar vi på hållbarhet i praktiken och visar på flera olika exempel från näringen.

emelie_asplund-island_sightseeing-5439.jpg
Foto: Emelie Asplund/Imagebank.sweden.se
Webbinarium

Hållbar turism mätning och uppföljning

November 2021. För att öka takten för hållbar turism och besöksnäring i Sverige behöver vi fortsätta jobba tillsammans utifrån våra olika roller och ansvar. I den andra livesändningen går vi in på mätning och uppföljning av hållbar turism.

simon_paulin-biking_in_nature-5432.jpg
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se
Webbinarium

Hållbar turism en inflygning i ämnet

Oktober 2021. För att öka takten för hållbar turism och besöksnäring i Sverige behöver vi fortsätta jobba tillsammans utifrån våra olika roller och ansvar. I första livesändningen gör vi en inflygning i ämnet med nedslag i ett nationellt och internationellt perspektiv.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.