Our other websites:
En man sitter och tillverkar handtaget till en yxa.
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Kulturturism

Under 2023 kommer vi publicera mer material inom området kulturturism.

Program: Design

Visit Sweden utvecklade mellan 2016 och 2020 Sverige som designdestination tillsammans med Sveriges regioner och städer. Detta var en satsning som gjordes genom regeringens Exportstrategi och i samverkan med Svensk Form, Swedish Fashion Association och Sveriges Arkitekter samt med Trä- och Möbelföretagen. Målet var att stärka Sveriges ställning som designland och designresmål.

Bergaliv loft house
Foto: Martin Edström/imagebank.sweden.se
Rapport

Målgruppsguide Designintresserade nyfikna upptäckare

2019. Vad vill de som är intresserade av design göra under sin semester? Här kan du läsa mer om segmentet Designintresserade nyfikna upptäckare.

Design shopping
Foto: Marie Ullnert/imagebank.sweden.se
Artikel

Svensk design skapar reslust

2020. Ett fyraårigt program för svensk design har skapat uppmärksamhet för Sverige.

Swedish Design Museum

Swedish Design Museum

Sveriges första virtuella museum för design

Visit Sweden vill göra svensk design mer känd för utländska besökare. Därför öppnade vi Swedish Design Museum, landets första virtuella designmuseum med produkter som visar hur design är en del av svenskarnas vardag.

The Home Viewing Exhibitions

The Home Viewing Exhibitions, en del av Swedish Design Museum

Visit Sweden vill göra svensk livsstil och design mer känd för utländska besökare. Öppna bostadsvisningar av utvalda hem i olika stilar över hela landet blir Swedish Design Museums andra utställning.

swedish-design-museum-to-go

Swedish Design Museum To Go - Ett portabelt designmuseum i en ryggsäck

Swedish Design Museums tredje utställning består av en kurerad designutställning i en ryggsäck som kan bokas och lånas vid Sverigebesöket. I ryggsäcken finns designföremål som inspirerar till upplevelser i fyra regioner i landet: Umeå, Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.