Hoppa till innehåll
simon_paulin-friends_by_the_water-6633(1).jpg
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Kunskapsdelning

Med syfte att stärka den gemensamma marknadsföringen av resmålet Sverige fortsätter Visit Sweden att dela kunskaper och insikter om målgruppens efterfrågan, intresse och beteende. Vi delar även med oss av aktuella analyser och information om effektiv och smart marknadsföring samt den nya varumärkesplattformen för resmålet Sverige.

Visit Swedens uppdrag är att marknadsföra resmålet Sverige mot den globala resenären. Genom smart marknadsföring året runt bygger vi en positiv bild av resmålet som ökar efterfrågan att vilja resa hit. Inom ramen för vårt uppdrag tar vi fram en mängd data och insikter. Här delar vi med oss av våra kunskaper om målgrupper, budskap och kanaler.

Vi vill med den kunskapen inspirera och dela med oss av nya insikter och idéer till spetsig marknadsföring och hur ni som regional turismorganisation, destination eller företag kan rikta ert utbud till svenska och internationella besökare.

Always on

Visit Sweden delar löpande kunskaper till aktörer som arbetar för och i besöksnäringen i Sverige. I vår kunskapsdelning planeras följande:

Kunskapsbanken 2024

Visit Sweden fortsätter att utveckla och uppdatera innehållet i Kunskapsbanken om målgrupper, budskap och kanaler samt trender. Vi planerar följande:

  • Sökordsinformation om Sverige och resor (Googledata): Vad söker de potentiella besökarna på om resmålet Sverige? (januari/februari).
  • Aktuell marknadskunskap: Fakta om utlandsmarknaderna till exempel resande, volym, ekonomi (hösten 2024), medialandskap och mediakonsumtion samt ny målgruppsdata.
  • Målgruppsanalys - nio marknader. All målgruppsdata uppdateras på Kunskapsbanken.

Länk till Kunskapsbanken.

Ytterligare undersökningar planeras, sidan uppdateras kontinuerligt.

Nyhetsbrev, LinkedIn, Facebook 2024

Minst tio gånger per år skickas vi ett nyhetsbrev med aktuell information om bland annat våra marknadsföringsaktiviteter, kunskaper och insikter.

Prenumerera på Nyhetsbrevet.

På LinkedIn läggs information upp löpande om våra kunskaper.

På Kunskapsbankens facebooks kanal delar vi med oss av filmer och material för vidare delning till företag.

Gilla Kunskapsbanken på Facebook.

Webbinarier 2024

Vi planerar Hållbarhetswebbinarium samt Visit Swedens årliga inspirationswebbinarium i september.