Hoppa till innehåll
DSC00545
Foto: Annelie Crichlow/Visit Sweden

Vakantiebeurs 2024

Vill du attrahera resenärer från Nederländerna eller Belgien? Vill du få direktkontakt med researrangörer eller potentiella besökare som har stort Sverigeintresse?

”Vakantiebeurs” är Nederländernas årliga och största mässa för resebransch och slutkonsumenter och en fortsatt viktig kanal för att marknadsföra sin destination eller verksamhet på den nederländska och även den belgiska marknaden. Förra året besöktes mässan av cirka 65 000 besökare varav ca 8 000 researrangörer och reseagenter samt journalister som vill skriva om resmålet Sverige. För 2024 är Visit Sweden är stolt sponsor av Nordic Theatre där du som deltagare har möjlighet att inta scenen

2024 inleds Vakantiebeurs med en fackdag dedikerad till möten med researrangörer och reseagenter (10 jan) som därefter följs av Konsumentdagarna (11–14 jan).

Visit Sweden är på plats med en Sverigemonter, där vi synliggör och marknadsför det hållbara och attraktiva resmålet Sverige. Vi arbetar aktivt för att attrahera kvalitetssäkrade researrangörer att besöka Visit Swedens monter på Vakantiebeurs, boka möten med våra svenska aktörer under fackdagen och för att locka slutkonsumenter att välja Sverige som hållbart resmål. Representerar du en region, destination, DMC eller företag i besöksnäringen och vill få synlighet, utöka ditt kontaktnät och få en möjlighet till många kvalitativa möten i Benelux, anmäl dig då snarast till Visit Swedens monter på Vakantiebeurs 2024.

Varför Vakantiebeurs?

 • Visit Sweden ser ett tydligt ökat intresse för Sverige som resmål. Mellan 2019 och 2022 visade den nederländska marknaden en 11% ökning i antal gästnätter i Sverige. Bara i Nederländerna finns redan nu ca 6 miljoner människor som ser Sverige som potentiell semesterdestination.
 • Visit Sweden har ett högt förtroende i Benelux som lockar många besökare till vår monter, såväl researrangörer, agenter som slutkunder. Att vara en del av Sverige och Visit Swedens montern ger en ökad synlighet och gör att ni har lättare att komma i kontakt med fler Sverigeintresserade researrangörer och besökare.
 • Visit Sweden bearbetar aktivt researrangörer och andra aktörer inom Travel Trade på marknaden Benelux och kan bistå med kvalitativ rådgivning till deltagande svenska aktörer. Inför Vakantiebeurs kommer relevanta och intressanta researrangörer/Travel Trade att få löpande information om vilka svenska aktörer som deltar för att öka träffsäkerheten i matchmakingen
 • Visit Sweden har medarbetare som talar språket, vet hur marknaden fungerar och har lång erfarenhet av Vakantiebeurs och kan därför erbjuda ett enkelt format för aktörer att delta på mässan. Aktörer som deltar tillsammans med Visit Sweden drar nytta av den gemensamma attraktionskraften för resmålet Sverige och det mesta av administrationen och projektledningen.

Deltagande 2024:

1. B2B - Enbart Fackdagen: 25.000 SEK

 • Eget bord under fackdagen (10 januari).
 • Deltagande för upp till 2 personer.
 • Övriga deltagande 5.000 SEK/person.
 • Alla priser ex moms.

OBS. Detta erbjudande är enbart bokningsbar för enskilda företagare och DMCs med B2B fokus, som vill finnas fackdagen, träffa branschen, knyta kontakter och föra enskilda samtal. Det går bra att byta ut personal under fackdagen utan extra kostnad, så länge det inte blir dubbelbemanning. 

2. B2B+B2C - Hela mässan: 55.000 SEK

 • Eget bord under hela mässan (både fackdagen den 10 januari och konsumentdagarna den 11-14 januari).
 • Deltagande för upp till 2 personer.
 • Möjlighet för flera aktörer att dela på bordet, dock max 1 aktör samtidigt per bord/dag.
 • 1 Tidsslott (30 min) per konsumentdag för presentation i Nordic Theatre (först till kvarn).
 • Övriga deltagande 5.000 SEK/person.
 • Alla priser ex moms.

Detta erbjudande är främst för regionala turismorganisationer och destinationsbolag med B2B och B2C fokus och företagare som tillsammans vill få ut det mesta ur mässan: Finnas fackdagen, träffa branschen, knyta kontakter och föra enskilda samtal samt under helgen möta konsumenter. Det går bra att byta ut personal under både fackdag och konsumentdagarna utan extra kostnad, så länge det inte blir dubbelbemanning.

3. B2C - Konsumentdagarna: 45.000 SEK

 • Eget bord under konsumentdagarna (torsdag 11 januari – söndag 14 januari).
 • Deltagande för 1 – 2 aktörer (1 person per aktör).
 • Möjlighet för flera aktörer att dela på bordet, dock max 1 aktör samtidigt per bord/dag.
 • 1 Tidsslott (30 min) per konsumentdag för presentation i Nordic Theatre (först till kvarn).
 • Övriga deltagande 5 000 SEK/person.
 • Alla priser ex moms.

Detta erbjudande är främst för aktörer och företag med B2C fokus som har bokningsbara produkter för barmark och vintersäsong 2024. Möt kunden på plats och säkra bokningar för kommande säsonger. Det går bra att byta ut personal under konsumentdagarna utan extra kostnad, så länge det inte blir dubbelbemanning vid bordet.

4. Extra deltagare: 5.000 SEK

5. 30 min session, Nordic Theater: 1.900 SEK

Boka på ytterligare sessions för din region, destination eller produkt. Visit Sweden är i år stolt sponsor av Nordic Theatre! Där har deltagare i vår monter möjlighet att presentera sin region, destination eller produkt för publiken, 1 session under konsumentdagarna ingår.

OBS! Det går endast att boka 1 session per dag. Visit Sweden förbehåller sig rätten att schemalägga sessions.

Välkommen med din anmälan till Vakantiebeurs 2024!

Bekräftelser skickas löpande.

Vi förbehåller oss för eventuella justeringar och uppdateringar och informerar er såklart om så är fallet. Visit Sweden förbehåller sig rätten att ställa in eventet vid för få anmälningar eller annan händelse utanför vår påverkan.

Hantering av personuppgifter:

När du lämnar dina uppgifter till oss kan uppgifterna användas för utskick avseende information om events och gällande marknadsföring av destinationen Sverige, svenska aktörer och svenska produkter. För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy.

Avbokningsvillkor:

 • Anmälan är bindande efter sista avbokningsdag.
 • Om avbokning sker efter 30/10 debiteras 50% av deltagaravgiften.
 • Om avbokning sker efter den 10/12 debiteras 100% av deltagaravgiften.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.