Hoppa till innehåll
The Swedish Embassy in Brussels
Foto: Travel Magazine

Researrangörer möter svenska produktägare

För många företag som äger upplevelser, boenden och turistprodukter i Sverige är utländska researrangörer en viktig väg ut på marknaden. Under hösten 2018 lät Visit Sweden brittiska researrangörer träffa svenska företag under mässan World Travel Market och organiserade studiebesök hos researrangörer i Belgien.
Senast uppdaterad:3 december 2021

När det gäller Skandinavien vänder sig resenärer från Storbritannien och Beneluxländerna ofta till researrangörer för att bli inspirerade och boka sin semester.

Under den stora branschmässan World Travel Market i London i början av november, i en egen lokal med endast 3 minuters gångväg från mässhallarna, arrangerade Visit Sweden ett skräddarsytt Sverigeevenemang där beslutsfattare från 41 brittiska researrangörer mötte 14 svenska organisationer och företag och inspirerades av Sverige.

Under en hel dag fick de svenska deltagarna ta del av kunskapsföreläsningar från ledande brittiska branschexperter. Nästa dag genomfördes 192 säljmöten mellan svenska partners och brittiska researrangörer, som samtidigt fick uppleva svenskt fika och lunch, interaktiva upplevelser från Sverige och oväntade spa-inspirerade mötesformer. Arrangemanget ersatte den traditionella svenska montern på World Travel Market, och gav Visit Sweden möjlighet att nå fram med Sverige till viktiga researrangörer till en tredjedel av den tidigare mässkostnaden.


I mitten av oktober deltog 22 svenska representanter från turistregioner och företag i hela Sverige i en studieresa till Belgien. Researrangörerna Nordic utanför Bryssel och North & Away i Antwerpen berättade om belgiska resenärers önskemål och förväntningar på Sverige för de svenska deltagarna, som kunde ta med sig idéer för utveckling av sina upplevelser och destinationer hem. Mötena gav också de belgiska researrangörerna fler tips om Sverige för att kunna bredda sitt utbud.

Till en nätverkslunch på Sveriges residens i Bryssel, med Sveriges ambassadör som värd, hade 25 representanter från belgiska researrangörer och journalister bjudits in att knyta kontakter och göra affärer med de svenska deltagarna. Belgiens största branschtidning inom turism, Travel Magazine, berättade om den belgiske turistens syn på Sverige.

Resan ingick i Visit Swedens projekt RESA för holländska och belgiska marknaderna.