Hoppa till innehåll
Nyhet12 december 2024

Ny sammanställning: Allt om högtider som firas i Sverige av 50 000 eller fler år 2025

Med nya Högtidskalendern vill statliga Visit Sweden öka svenska företags kunskap om hur de kan marknadsföra och utveckla sina erbjudanden kring de högtider som firas i Sverige, av flest personer. Högtidskalendern är främst framtagen för turism- och besöksnäringen, men kan användas av alla verksamheter och organisationer som vill utveckla sitt arbete och sin kommunikation kring olika högtider.
Högtidskalender 2025-VisitSweden

Högtidskalendern finns utan kostnad eller registrering i Visit Sweden kunskapsbank för företag: https://corporate.visitsweden.com/kunskap/malgrupp/sverige/sa-mycket-att-fira-i-sverige/

I Visit Swedens Högtidskalender 2025 finner man hur högtider firas, vad potentiella kunder efterfrågar för att komma i rätt stämning och hur företag eller organisationer kan kommunicera sina erbjudanden kring högtider.

Visit Sweden är svenska statens marknadsföringsbolag för resmålet Sverige. Visit Sweden är inte en kommersiell aktör och tar därför inte betalt eller registrerar användare av sin öppna och omfångsrika kunskapsbank om målgrupper marknader och marknadsföring för att attrahera fler besökare, gäster och kunder: https://corporate.visitsweden.com/kunskap/

Kunskapsbanken kan så klart användas av fler än företag och organisationer i turism- och besöksnäringen.

Bakgrund till Högtidskalendern

Visit Swedens Högtidskalender 2025 är främst framtagen för turism- och besöksnäringen, för att öka företagens kunskaper om hur de kan marknadsföra och utveckla sina erbjudanden kring högtider som firas i Sverige av 50 000 personer eller fler.

Under åren av pandemin tilldelades Visit Sweden, som är statens marknadsföringsbolag för resmålet Sverige, uppdraget att marknadsföra Sverige till den svenska marknaden. Då stora delar av resandet drastiskt förändrades, genomfördes under 2021/2022 följeforskning på Visit Swedens Svemesteruppdrag, med specifikt fokus på människor med utländsk bakgrund.

En forskarstudie från Lunds Universitet visade att semestrandet och resandet i Sverige skiljer sig mycket inom gruppen personer med utländsk bakgrund, dvs den är inte på något sätt en homogen grupp. Rapportens syfte var att bidra till att öka kunskapen om hur svensk besöksnäring kan förbättra sina kunskaper för att nå ut till en bredare målgrupp genom att skapa mer inkluderande kommunikation om utbudet från destinationen Sverige.

Som en följd av detta initiativ skapades en "Högtidskalender", 1:a utgåvan var 2022, som lyfte fram högtider firade av över 50 000 människor i Sverige. Detta initiativ syftade till att inspirera turismnäringen att utveckla nya affärsstrategier och erbjudanden. Och just målgruppsanpassa sin marknadskommunikation i ett samhälle med kundgrupper med olika kulturarv.

Visit Swedens Högtidskalender är alltså inte en sammanställning av alla högtider som firas i Sverige, enbart de som firas av flest personer.

På vår sajt har vi adderat länkar till information om högtider som firas av Sveriges nationella minoriteter; judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar.

Mer pressinformation om Visit Sweden:
[email protected]
Kommunikationschef, Visit Sweden

Destinationsbilder, får användas fritt i Sverige:
https://visitsweden.qbank.se/mb/?h=af0781d99f7009be8119d9a1d13f8580

Visit Sweden är svenska statens marknadsföringsbolag. En nationell turismorganisation med uppdrag att genom marknadsföring av destinationen Sverige öka landets attraktionskraft och bidra till turismkonsumtion, exportintäkter och sysselsättning. Visit Sweden arbetar tillsammans med svenska turismbranschen för att effektivt nå de mest eftertraktade målgrupperna för långsiktigt hållbar turism. Visit Sweden är baserat i Stockholm med lokal representation på flera utlandsmarknader. Visit Sweden har närmare 50 anställda och år 2023 var det statliga anslaget till bolaget 104,6 miljoner kronor. www.visitsweden.com/corporate

Visa alla nyheter