
Så mycket att fira i Sverige
Jul, påsk och midsommar – tre exempel på högtider som de flesta i Sverige kan utan och innan. Inför dem vet vi vad våra gäster behöver för att komma i rätt stämning och hur vi ska kommunicera vad vi erbjuder. Men hur är det till exempel med det ortodoxa nyåret eller eid al-fitr? Hur firas de?
I strävan efter lära känna den svenska målgruppen ytterligare har Visit Sweden tittat närmare på en mängd högtider som inte avses i lag som allmänna helgdagar och helgdagsaftnar i Sverige. Vi har valt att fokusera på de högtider som firas av fler än 50 000 personer.
Fler högtider – ännu mer att fira
Högtidsdagarna ger oss fantastiska möjligheter att visa Sveriges turistiska utbud. Vi vill inspirera till hur och var människor kan fira – på restaurangen eller hotellet, i stugan eller varför inte med en dagsutflykt eller längre resa? Oavsett vad, när och varför man firar har de flesta högtider några gemensamma nämnare – familj och vänner samlas, man äter gott ihop och ger varandra presenter.
Klicka på bilden för att förstora den.
Högtiderna ger stark köpkraft
Kring högtidsdagar blir människor mindre priskänsliga och unnar sig guldkant i tillvaron. Gemensamt för de högtider som presenteras i den här guiden är att de är speciella stunder med viktiga traditioner som bjuder in till gemenskap och glädje. På dessa högtidsdagar finns det många goda skäl till fest och många firar tillsammans med familj och vänner – gärna genom ett restaurangbesök och extra shopping och där ledigheten erbjuder tid till nya upplevelser.
Tips till dig som företagare i besöksnäringen
Att som företagare veta mer om fler högtider, kanske sådana man inte visste fanns, är av stor vikt för att skapa träffsäker kommunikation och erbjudanden som den tilltänkta kunden önskar. Vi vill inspirera svensk besöksnäring att öka sin kunskap om fler högtider - så att ännu fler människor väljer att fira sina viktiga festdagar på de smultronställen som finns runt om i landet.
Varje dag en fest - läs mer om fler högtider
Tre snabba tips för en ännu mer relevant kommunikation
1. Gör research
Att göra grundlig research om högtiden är a och o för att lyckas nå ut. Fråga en kollega eller ta kontakt med en aktuell förening för att få input kring hur du tänker dig marknadsföringen av ett erbjudande.
2. Välj rätt kanal
Fundera över vilka/- vilken kanal som är den optimala att nå ut med budskapet så att det landar hos rätt personer.
3. Lek med språket
Ett effektivt grepp kan vara att använda olika språk i kommunikationen. Men glöm i så fall inte att ta hjälp av korrekturläsare på det aktuella språket.