Our other websites:
En man sitter på en trähydda beläget uppe på ett berg och tittar ut över skog och en sjö.
Foto: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Visit Sweden Brand Tracking 2021

Med en stark bild av Sverige som land och som resmål är det lättare att påverka resenären att i stor konkurrens med andra länder välja just Sverige för sin semesterresa. Visit Sweden följer därför uppfattningen hos målgruppen Den globala resenären och intervjuar dem om deras bild, kännedom och intresse för landet och resmålet Sverige.

Resultaten från den nya varumärkesundersökningen från april 2021, visar att bilden av Sverige på utlandsmarknaderna* är mycket positiv, och att intresset för att besöka Sverige på semestern är stort. Däremot tror inte så många i den internationella målgruppen att de kommer att resa hit inom det närmaste året, utan längre fram. Som väntat tänker sig en majoritet bland den svenska målgruppen** en semester i Sverige inom det närmaste året.

De starkaste associationerna till Sverige som land hos den internationella målgruppen är att det är ett vackert land med en unik orörd natur som är tillgänglig för alla. Andra starka associationer till Sverige är äkthet, öppenhet, frihet, modernt, en hälsosam livsstil, omtänksamhet, vänlighet, hållbarhet, nytänkande och progressivt. Bland svenskarna förknippas Sverige, förutom till samma saker som bland de internationella resenärerna, även i hög grad med musik.

Som resmål är Sverige i den internationella målgruppens ögon i första hand ett tryggt, säkert och gästvänligt resmål där det finns mycket att se och göra runt om i landet och som det är lätt att resa till. Även att det är ett resmål som erbjuder intressanta utomhusupplevelser under barmarksäsongen, är ett bra resmål för camping eller stugsemester, har intressanta kulturella sevärdheter, bra storstadsupplevelser och bra shopping. Bland svenskarna förknippas även Sverige som resmål med barnvänligt i hög grad.

Eftersom vi har följt varumärket sedan 2013 kan vi också glädjande konstatera att bilden av Sverige som land och semesterresmål totalt sett är stabil, fortsatt stark och överlag positiv. Det innebär att det finns goda förutsättningar för att attrahera potentiella utländska och svenska resenärer,

*Den internationella målgruppen avser personer som reser minst en gång per år på semester till utlandet med minst en övernattning och kommer från någon av följande länder: Danmark, Finland, Norge, Frankrike (Ile de France), Nederländerna, Storbritannien (Greater London, Southeast) Tyskland eller USA (New York State, Greater Chicago area, California).

**Den svenska målgruppen avser personer som reser minst en gång per år på semester, antingen inom Sverige eller utomlands, med minst en övernattning.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.