Our other websites:

Kunskapsdelning

Med syfte att stärka den gemensamma marknadsföringen av resmålet Sverige fortsätter Visit Sweden att dela kunskaper och insikter om målgruppens efterfrågan, intresse och beteende. Vi delar även med oss av aktuella analyser och information om effektiv och smart marknadsföring samt Visit Swedens nya varumärkesplattform.

Always on

Visit Sweden delar löpande kunskaper till aktörer som arbetar för och i besöksnäringen i Sverige. I vår kunskapsdelning planeras följande:

Kunskapsbanken

2023. Visit Sweden fortsätter att utveckla och uppdatera innehållet i Kunskapsbanken om målgrupper, researrangörs- och agentledet, trender, digital strategi mm.

Större undersökningar som vi planerar att dela under året:

  • Sökordsinformation om Sverige och resor (Googledata): Vad söker de potentiella besökarna på om resmålet Sverige? (februari/mars, maj, oktober)
  • Kulturförstudie, i början på mars.
  • Aktuell marknadskunskap: Fakta om utlandsmarknaderna till exempel resande, volym, ekonomi (hösten 2023)

Länk till Kunskapsbanken.

Ytterligare undersökningar planeras, sidan uppdateras kontinuerligt.

Nyhetsbrev, LinkedIn

2023. Under året planeras nyhetsbrev med aktuell information om bland annat våra marknadsföringsaktiviteter, kunskaper och insikter. Nyhetsbrevet kommer cirka en gång per månad. På LinkedIn läggs information upp löpande om våra kunskaper.

Prenumerera på Nyhetsbrevet.

Nya publikationer

Publikationer är större rapporter som tas fram utöver det löpande arbetet, tillsammans med kortare beskrivningar i form av artiklar som publiceras i Kunskapsbanken

2023. Följande nya publikationer planeras på Kunskapsbanken:

  • Högtidskalendern, fler datum för besöksnäringen att fira och duka upp till fest, början av februari.
  • Den svenska målgruppen, uppdaterad efter pandemin, under januari.
  • Resenärens bild av Sverige som resmål.
  • Omvärldens bild av landet Sverige.

Ytterligare publikationer planeras, sidan uppdateras kontinuerligt.

Webbinarier

2023. Under året planeras följande webbinarier:

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.