80%
av de norska resenärerna känner till hur det är att semestra i Sverige och vad landet erbjuder.
av de norska resenärerna känner till hur det är att semestra i Sverige och vad landet erbjuder.
av resenärerna i målgruppen är intresserade av att besöka Sverige på semester. Det motsvarar cirka 1,7 miljoner turister.
har besökt Sverige och 72% av dem är intresserade av att göra det igen.
Resenärer från Norge är mycket nöjda med aktiviteterna på sin Sverigeresa. 45% skulle definitiv rekommendera andra att besöka Sverige.
vill boka resan själv online. 25% via en resebyrå eller liknande.
Ungefär hälften har tagit, eller kommer att ta, hänsyn till miljön vid framtida semestrar.
Eftersom många vill besöka städer lockar Sverige turister året om, men sommaren med bad och sol är särskilt populärt. I Norge har alla lagstadgad rätt till 25 semesterdagar och de flesta har även en femte semestervecka. Här kan du läsa mer om Norges helgdagar, semester och skollov i Norge >>
Norrmän frågar helst vänner och familj om semestertips. Därefter googlar de på resmålet. På tredje plats går de på andra resenärers bedömningar och rekommendationer. Många, 9 av 10, läser omdömen om de ställen de kan tänka sig besöka. Tips om bra matställen och liknande hämtas via Google, Tripadvisor, restauranglistor och olika sociala medier. Här ser du vad Norska resenärer googlar om Sverige >>
Storstäder och Citytrips tillhör sedan länge de mest uppskattade resorna. När norrmän besöker städer vill de shoppa och uppleva den lokala matkulturen. Undersökningar visar också att många vill veta mer om svensk måltidskultur, svenskt kulturliv och den svenska livsstilen.
Även om besök i städer lockar flest besökare finns det ett stort intresse för rundturer och naturupplevelser. De norrmän söker sig ut i naturen vill ofta vandra och uppleva ”softa” aktiviteter. Det finns även ett intresse för att få veta mer om vad som är tillgängliga svenska naturupplevelser.
Det här behöver du tänka på när du vill marknadsföra dig mot Norge:
Mer kunskap om de norska resenärerna, hur norrmän googlar om Sverige samt aktuell landsinformation, läs följande fördjupningsartiklar.
Materialet till den här artikeln har finansierats av Tillväxtverket.