Our other websites:
lieselotte_van_der_meijs-jump_in!-7240.jpg
Foto: Lieselotte van der Meijs/Imagebank.sweden.se

Den svenska målgruppen

I juni 2021 frågade vi 1179 svenskar om deras preferenser kring resande i Sverige. Frågeställningarna spände från drivkrafter till resande, intressen och värderingar, miljöhänsyn i resandet till hur svenskar mår under pandemin.

Längd 7.43.

I den första målgruppsanalysen för svenskar som Visit Sweden gjort, beskrivs svenskars drivkrafter till en semesterresa i Sverige. Vi visar de populära områdena som svenskar helst vill resa till och resonerar lite kring varför de är mer populära än andra. Därefter visar vi på vad svenskar vill göra på sin semester. Här är den generella listan över deras favoritaktiviteter.

Svenskars 10-i-topp-lista över aktiviteter:

  1. Uppleva städer (54%)
  2. Besöka familj/vänner i Sverige (54%)
  3. Utomhusupplevelser/naturaktiviteter (vår, sommar, höst) (46%)
  4. Kulinariska upplevelser (44%)
  5. Rundresa i Sverige (43%)
  6. Uppleva landsbygden (39%)
  7. Vandring (36%)
  8. Kulturupplevelser (36%)
  9. Besöka nöjesparker, familjeattraktioner eller djurparker (36%)
  10. Evenemang (34%)

Undersökningen visar på att svenskar vill göra många olika saker på sin semester och gärna i kombination på turistmålet. Aktiviteterna sorterades in under områdena mat, kultur och natur.

Svenskar och Mat

Svenskar gillar det lokala och vi ser att 4 av 10 svenskar vill besöka gårdsbutiker och producenter av lokala råvaror samt lokala matmarknader och saluhallar på de platserna dit de reser.

Svenskar och Kultur

Svenskar vill gå på restaurang, besöka berömda platser och sevärdheter samt besöka parker och trädgårdar. Kan en kulturupplevelse kombineras med en mat- och naturupplevelse så är svensken nöjd.

Svenskar och Natur

Friluftslivet har i och med pandemin fått ett uppsving och svenskars intresse av att vara ute i naturen är stort. Naturen är en vikitg plats för svenskar att återhämta sig på. På semestern vill de gärna koppla av och njuta av naturens skönhet, vandra och övernatta ute. De sökord svenskar har sökt mest på i ämneskategorin naturfenomen är norrsken, sjöar, skogar, midnattsol, fjordar och glaciärer och vattenfall.

Hur svenskar planerar och bokar sin Sverigeresa

Det är främst tre kanaler som står för den största inspirationen inför Sverigeresan; Google, vänner och familj samt reseportaler. Ser vi hur de vill boka så vill 74% boka sin resa på egen hand online. I rapporten kan du läsa mer om svenskars beteende i planera och bokafasen.

Semestern är viktig!

En semester är för de allra flesta en stor investering, i både tid och pengar, men även i relationer. Titta på vad svenskar vill göra på sin semester och bygg ihop flexibla resekomponenter som kan adderas utefter kundernas önskemål. Kommunicera gärna det lokala utbudet och hjälp varandra bli tydligare i att tala om vad ni erbjuder tillsammans för att på så sätt stärka ert resmål, er destination.

Filmen om den svenska målgruppen

Längd 3.33

Använd filmen

Filmen finns att ladda ner här. Använd den gärna för att berätta om målgruppen i presentationer, på webbinarier eller i sociala medier. Här finns även en 15 sekunders trailer att använda fritt.

Dokumentet ovan är inte tillgänglighetsanpassat. Hör av dig till oss via mail om du behöver hjälp med att tyda någon graf.

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.