Our other websites:
Celebration
Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se

Varumärket Sverige

Berättelser som stärker bilden av Sverige utomlands ger Visit Swedens marknadsföringskampanjer av resmålet Sverige större genomslagskraft. Visit Sweden arbetar med varumärket Sverige tillsammans med andra Sverigefrämjare.

Konkurrensen mellan länders varumärken är knivskarp. För att Sverige ska stå sig i den internationella konkurrensen samarbetar de Sverigefrämjande organisationerna för att skapa en tydlig och positiv bild av Sverige.

Sverige, ett progressivt land

En positiv bild av Sverige ska främja handel, attrahera besökare, investeringar och kunskap till Sverige. Därför arbetar Visit Sweden sedan flera år tillbaka tillsammans med Svenska institutet, Business Sweden, Utrikesdepartementet, Näringsdepartementet och Kulturdepartementet med en gemensam plattform för kommunikation av Sverigebilden.

Progressivitet är den övergripande positionen i varumärkesplattformen för Sverige. Svensk progressivitet kännetecknas av nytänkande i kombination med hänsyn till människa och miljö. Positionen byggs upp av kärnvärdena Öppen, Äkta, Omtänksam och Nytänkande.

Det finns en balans och spänst mellan mänskliga, mjuka och etiska värden i relation till innovativt och banbrytande nytänkande. Spänsten är det unika i positionen progressiv och utmärker Sverige i ett internationellt perspektiv.

Organisationer för Sverigebilden

Business Sweden
Svenska institutet
Sveriges ambassader

Officiella Sverigeportalen sweden.se

Prenumerera på Visit Swedens nyhetsbrev

I Visit Swedens nyhetsbrev delar vi med oss av det senaste, från aktuella målgruppsanalyser, om researrangörer, till insikter och idéer om hur ni kan utveckla kommunikationen för globala besökare.

Anmäl dig

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.