Hoppa till innehåll

Aktuella nyhetsbrev

Varje månad skickar vi ut ett nyhetsbrev där vi delar med oss av det senaste gällande vår marknadsföring av resmålet Sverige, kunskaper om målgrupper, budskap och kanaler samt aktuella aktiviteter som ni i turismbranschen kan delta i.
Senast uppdaterad:26 juni 2024

Nyhetsbrev 2023

 • Det tredje ljuset tänds i en adventsljusstake. I förgrunden syns ett fat med två bullar och i bakgrunden en kruka med två vita hyacinter i och en liten ljusslinga.
  Foto: Lieselotte van der Meijs/imagebank.sweden.se
  Nyhetsbrev

  December 2023

  En kort summering av resultatet från senaste kampanjen. Nästa års tillfällen att träffa och göra affärer med utvalda, kvalitetssäkrade researrangörer. Nya kunskaper om tyska resenärer och en lista med "bra" artiklar/webbinarier på Kunskapsbanken riktat till företag.

 • Två personer står och fikar runt ett bord utomhus medan snön singlar ner från himlen.
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Nyhetsbrev

  November 2023

  Hur har det gått för kampanjen "Sweden (not Switzerland)-Luxury of a different nature"? Vilka erbjudande ligger nu uppe för 2024? GSTC2024 i Stockholm 23-26 april. Två matnyttiga webbinarier att titta på och en mängd nya kunskaper att ta del av och gärna dela vidare.

 • En utomhusbild föreställande 6 personer som drar varsin väska i en grusgång på väg mot en herrgårdsliknande byggnad.
  Foto: Emmie Bolmstedt/imagebank.sweden.se
  Nyhetsbrev

  Oktober 2023

  Den 24 oktober lanserade vi årets kampanj - Sweden (not Switzerland) - Luxury of a different nature. För att motverka den ständiga förväxlingen med Schweiz, sträcker Visit Sweden ut en hand till landet för att göra upp om vem som ska representera vad. Det och mer...

 • Bilden visar ett skogsparti vid en sjö där en guide står och pekar upp mot ett träd och fyra personer står nedanför honom och tittar åt det hållet han pekar.
  Foto: Henrik Trygg/Imagebank.sweden.se
  Nyhetsbrev

  September 2023

  Tre webbinarier: Inspiration, Kulturturism - en förstudie samt Hur ni lyckas med er hållbarhets-kommunikation. GSTC2024 arbetet är igång. Tre olika typer av erbjudanden presenteras samt vad som är på gång i våra digitala kanaler. Plus en massa ny kunskap.

 • Burkar med hjortronsylt på ett bord.
  Foto: Emmie Bolmstedt/imagebank.sweden.se
  Nyhetsbrev

  Augusti 2023

  Tre erbjudanden om samarbete med internationella researrangörer varvas med fina siffror från vårt internationella PR-team. En mängd kunskaper går att läsa där två nya trendrapporter om Måltidsturism och Kulturturism sticker ut samt ny data från våra utlandsmarknader.

 • En jordgubbstårta på ett sommardukat bord med en svensk flagga.
  Foto: Lieselotte van der Meijs/imagebank.sweden.se
  Nyhetsbrev

  Juni 2023

  Sommarens nyhetsbrev innehöll en mängd nya kunskaper och erbjudanden om hur vi kan hjälpa er nå ut internationellt. Ett webbinarium om Open Data. Den nya verktygslådan om hur du kan kommunicera med den medvetna resenären och mycket mer.

 • Fem personer sitter runt ett stort, grovt bord av träd mitt i björkskogen. I bakgrunden håller en person på att laga mat över öppen eld.
  Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
  Nyhetsbrev

  Maj 2023

  I nyhetsbrevet pratade vi om framtidstro, kampanjen Spellbound by Sweden, Sverigekampanjen på Tripadvisor och Sveriges Upplevelseguide. Vi delar med oss av nya kunskaper om natur, en ny uppdaterad Go Online och hur du som företag lättare kan nå tyska resenärer.

 • Marstrands hamn och fästning.
  Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
  Nyhetsbrev

  April 2023

  Vi berörde AI och dess möjligheter i aprils nyhetsbrev samt hela sju möjligheter att delta på olika aktiviteter tillsammans med oss. Hur vi arbetar just nu i våra Always-on kanaler med en lista på nya artiklar på våra webbplatser.

 • 225LS_1668
  Foto: Lars Sjöqvist/Visit Sweden
  Nyhetsbrev

  Mars 2023

  I mars nyhetsbrev berättar vi om hur det gått 2022 med marknadsföringen av resmålet Sverige. Två möjligheter att delta i Swedish Workshop Online och i Visit Swedens kampanj på Tripadvisor. Två datum för webbinarium inom Kulturturism och Hållbarhet är satta.

 • Nyhetsbrev

  Januari 2023

  Nu drar flera event igång och det är hög tid att anmäla sig. Vi passar även på att redovisa hur svenskar tänker om sitt resande i december. I år kommer vi följa dessa mätningar en gång i kvartalet. En artikel om campinggäster finns också att läsa.