Are you looking for Sweden's official website for tourism and travel information? Go to visitsweden.com

×
Foto: Roger Borgelid

Tomorrow's Food Travel #TFTSWEDEN, Göteborg 9-10 oktober

Konferensen Tomorrow´s Food Travel (#TFTSWEDEN) gör en spaning på framtidens mat och resenärernas växande nyfikenhet på måltidsupplevelser. Besöksnäringen får se hur trender, utveckling och hållbarhet inom mat, dryck och måltid kan bidra till att utveckla destinationer och produkter för att möta resenärernas förväntningar. #TFTSWEDEN arrangeras i Göteborg 9-10 oktober.

Följ oss live här!

Syfte: Att sätta fokus på framtidens måltidsturism, trender, innovationer och inspiration samt skapa en mötesplats för utbyte och interaktion mellan forskning och näringsliv.

Målgrupp: Deltagare från den svenska besöksnäringen med fokus på måltidsturism, internationella forskare inom ämnet och andra intressenter inom måltid.

#TFTSWEDEN arrangeras 2018 av Visit Sweden, Turistrådet Västsverige och Göteborg & co i samarbete med Handelshögskolans Center för turism/ Göteborgs universitet. Tillsammans kommer vi att ha några gemensamma programpunkter samt dela alla sociala tillfällen för att på så sätt skapa tillfälle för utbyte och interaktion mellan de olika disciplinerna – forskning och näringsliv.

Konferensens första dag kommer att fokusera på trender, utveckling och hållbarhet inom mat, dryck och måltid. Utgångspunkten är den omvärldsanalys och trendrapport framtagen av omvärldsanalysföretaget United Minds där fyra huvudtrender har identifierats:

  • Mat med ett syfte; ekoturismen ökar, medvetenheten kring ”food footprint” ökar och proteinskiftet är ett faktum.
  • Autentisk matdemokrati; Resenärer och konsumenter förväntar sig hög tillgänglighet på bra och prisvärd mat och ”fast-casual” trenden breder ut sig med fokus på en prestigelös matlagning och avslappnat socialt ätande. Fler produkter uppgraderas, allt från pizza och burgare till falafel och kebab får premium versioner.
  • Holistisk hälsa; Hälsa breddas och innebär mer än bara kroppen, något som även avspeglas i resandet med fokus på hälsa. Den lokala råvaran blir en central del av hälsoresandet – ät och drick dig frisk. The Nordic diet och våra egna superbär.
  • Digital verklighet el. Food Tech; VR och AR ger möjlighet till helt nya måltidsupplevelser, med ny teknik skapas gastronomiska upplevelser som aktiverar alla sinnen. Här ligger fokus på utvecklingen inom Food Tech och möjligheter som skapas inom detta området.

Dag två på Tomorrow's Food Travel kommer att ha ett mer utpräglat besöksnäringsfokus och kretsa kring hur man faktiskt kan applicera/använda sig av dessa trender för att utveckla sin destination och/eller produkt. Hur kan man möta resenärens krav/förväntningar genom sitt utbud.

På denna webbplats använder vi cookies i syfte att samla in statistik så att vi kan förbättra upplevelsen för våra användare. Genom att surfa vidare godkänner du vår cookiepolicy och personuppgiftspolicy.